Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Május 23. 14:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Ingatlanpiac: kettészakadt Magyarország

Ingatlanpiac: kettészakadt Magyarország

Bár tavaly országos szinten csökkentek az árak, hat megyében felfelé indultak a tarifák. Jelzésértékű, hogy a legolcsóbb és legdrágább területek átlagára közt kétszeresére nőtt a különbség – írja a Magyar Nemzet.

Tavaly országosan szűk két százalékkal csökkent az eladott lakóingatlanok átlagára, ugyanakkor hat megyében – Tolnában, Somogyban, Győr-Moson-Sopronban, Bács-Kiskunban, Szabolcs-Szatmár-Beregben és Zalában – emelkedés volt tapasztalható 2010-hez képest, derül ki az OTP Jelzálogbank kedden publikált felméréséből. A tanulmány kitér arra is, hogy ezzel párhuzamosan a legnagyobb arányú, 8–9 százalék közötti árcsökkenés a közép-dunántúli területeken – Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megyében – ment végbe.

Budapesten az országosnál valamivel enyhébb volt az éves árváltozások mértéke. Az ingatlanok egyedül a III., az V., a VI., a IX. és a XXIII. kerületben drágultak valamelyest, ötszázalékosnál nagyobb árcsökkenést csak a XVIII., a XIX., a XXI. és a XII. kerületben mértek – írja a lap.Ha az ingatlanárakat nézzük, akkor a megyék rangsorát Somogy vezeti 202 ezer forintos átlagos négyzetméterárral. Ettől Pest megye tízezer forinttal marad el, majd Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar egyaránt 166 ezer forintos négyzetméterárral következik.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket