Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Február 09. 13:34, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fogyás csokitortával?

Fogyás csokitortával?

A csokoládé torta segít a fogyásban - állapították meg a Tel-Avivi Egyetem kutatói. Legalábbis abban az esetben, ha egy teljes reggeli részeként fogyasztunk el egy szeletet.

Jó hír azoknak, akik fogyni szeretnének, hogy a reggeli részeként még lehet édességet fogyasztani, ugyanis a szervezet anyagcseréje ilyenkor a legaktívabb, és a nap hátralévő részében még ledolgozza az ilyenkor bevitt kalóriákat. Egy szelet csokoládétorta pedig kifejezetten segíti a fogyást.

A Tel-Avivi Egyetem kutatói 193 túlsúlyos embert vontak be vizsgálatukba. Az önkéntesek egyik csoportja alacsony szénhidráttartalmú étrendet követett, amelyben a reggeliként maximum 300 kalóriát vihettek be szervezetükbe, míg a másik csoport egy 600 kalóriás, teljes reggelivel indíthatta a napot. Emellett ez utóbbiak még egy szelet csokitortát vagy más édességet is megengedhettek maguknak. A napi energiabevitel mindkét csoportban ugyanannyi, férfiak esetében 1600, nőknél 1400 kalória.

16 hét után mindkét csoport tagjai átlagosan 15 kilogrammot fogytak, de a következő 16 hétben az első csoport tagjai visszaszedtek átlagosan 10 kilogrammot, míg a csokitortás csoport tagjai további hét kilogrammot adtak le - számol be a kutatásról a The Telegraph.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket