Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Május 06. 14:31, hétfő | Belföld
Forrás: mti/Fotó: NÉBIH

Felfüggesztettek egy húsüzemet - VIDEÓVAL

Felfüggesztettek egy húsüzemet - VIDEÓVAL

Felfüggesztette egy Baranya megyei húsüzem működését és a cég több mint huszonnyolc tonna termékét kivonta a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte a hatóság hétfőn az MTI-vel.

A Nébih honlapján is közzétett tájékoztatás szerint a vékényi cég tevékenységét jelöletlen, nem nyomon követhető, lejárt fogyaszthatósági, illetve minőségmegőrzési idejű termékek, valamint élelmiszer-higiéniai hiányosságok miatt függesztették fel.

Mint részletezték, erősen szennyezett volt a padozat, a fal, a mennyezet, az eszközök és a berendezések az üzem egész területén. A darabolásra használt helyiségben nem működtek az eszközfertőtlenítők. A vágóhíd szennyes-övezeti dolgozói részén még mumifikálódott békatetemeket is találtak - ismertette a tájékoztatás, amely arra is kitért, hogy a helyszíni vizsgálat hat leölt sertés eredetét nem tudta megállapítani.


A üzem egy másik, nem engedélyezett telephelyén mintegy 28,5 tonna jelöletlen, nem nyomon követhető, lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű terméket talált a Nébih. A szakemberek ezeket azonnal kivonták a forgalomból, az állati eredetű termékek esetében azok megsemmisítését is elrendelték.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható - jelezte a hatóság, amely az érintett vállalkozás adatai mellett az ellenőrzésről készült felvételeket is közzétette a honlapján.

Címkék: hús, húsüzem, Nébih

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket