Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2024. Augusztus 05. 08:56, hétfő | Sport

Dobogón debütáltak a versenyzők

Dobogón debütáltak a versenyzők

A GRT két új versenyzővel rajtolt a 2024-es Formula4 CEZ soron következő, negyedik fordulójában a csehországi Mostban. A francia nemzetiségű testvérpár, a Karras fivérek számára az esemény jelentős mérföldkövet jelentett versenyzői p

Összefogtak a magyar autósport egyik legsikeresebb formula autó-csapatával, s már az első megmérettetésen letették névjegyüket a mezőnyben. Jean-Paul Karras és Phillipe Armand Karras rengeteg versenyzői tapasztalatot szereztek, kiváló eredményeket értek el a gokartversenyzés során, és amióta betöltötték a 15. életévüket, azóta az F4-es sorozatban is versenyezhetnek a nagy versenypályákon.

A GRT a fiatal tehetségek gondozása iránti elkötelezettségéről ismert, és ebben a szezonban már hadba állította a francia Jonathan Correrellát, aki három dobogós helyezést ért el a versenyszezon eddigi megmérettetései során. Correrella azonban ezúttal a Most-i versenyen nem indult a Gender Racing Team zászlaja alatt az Autodrom Most 4,2 kilométer hosszúságú versenypályáján.
A versenyhétvége nem indult a legjobban a formula autós mezőny számára. Az Autodrom Most pénteki szabadedzésein az F4 CEZ-ben baleset történt Franciszek Halatnik és Teodor Borenstein között. Mindkét sofőrt azonnal kórházba szállították és egészségügyi ellátást kaptak. Stabilizálódtak, teljesen tudatuknál vannak.
Az F4 CEZ nyitóversenyét az Autodrom Moston a debütáló Phillipe Armand és Jean Paul Karras az 5. és 6. pozícióból indult. A rendkívül eseménydús versenyen Pihilip meg tudta tartani a végére is nyitópozícióját, míg testvére egy helyet vesztett kezdeti pozíciójához képest.
A hétvége második versenye remek látványt nyújtott, hiszen a pálya folyamatosan száradt, és minden körben más-más tapadási szint volt az F4-es autók számára. Sok előzés történt a futam során. Bár az eső ekkor már nem esett, a pilóták a biztonsági autó mögül indultak. A biztonsági autó mögött az ötödik helyről indult Phillipe Armand Karras, míg Jean-Paul Karras a hetedik helyről indult.
A nap sütött, és a pálya kezdett felszáradni, ahogy a versenyt újraindították. A kilencedik körben Phillipe Armand Karras csatlakozott az éllovasokhoz. A tabella harmadik helyén jelenleg álló Max Karhan versenyzését nagyban nehezítette Phillipe Armand Karras, technikás versenyzésével. Végül pedig a debütáló francia remek teljesítményével harmadikként lépte át a célvonalat, de 5 másodperces büntetést kapott, s így végül a negyedik helyen zárt. Jean-Paul Karras a hatodik helyen végzett.
Nagyszerű versenyzés jellemezte az F4 CEZ bajnokság harmadik futamát az Autodrom Moston. Phillipe Armand Karras és Kirill Kutskov az első sorból indult, mögöttük Oscar Wurz és Max Karhan.
Sajnos azonban Kutskov átvette a vezetést, amikor a pole-védő Karras a negyedik helyre esett vissza. Wurz azonnal feljött a második helyre, Karhan pedig a harmadik lett. Ez a négy pilóta szorosan követte egymást, kiélezett harcot alakítva ki a győzelemért. Karhan az utolsó kanyar kijáratánál elveszítette pozícióját Karras ellen.
Miközben Mikeš csatlakozott a legjobb négy versenyzőhöz, támadásra készülve, aközben Karhan visszavette a harmadik helyet Karrastól. Karhan beállította a verseny leggyorsabb körét, és hamarosan Wurz mögé került, ám ahogy Karhan keményen próbált rést találni, Karras és Mikeš felzárkózott, így ismét a legjobb öt versenyző közé került. Körülbelül négy perccel a verseny vége előtt Mikeš elhaladt Karras mellett, és Wurz megtámadására készült, de végül elvesztette pozícióját Karras ellen. Karras negyedik helyezéssel búcsúzott végül a zárófutamon az Autodrom Most-on.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 14. 08:43, szombat | Sport

Sallai Roland a Galatasarayban folytatja pályafutását

Sallai Roland a török élvonalbeli Galatasaray labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását.

2024. Szeptember 13. 20:21, péntek | Sport

Kronome Ákos: Összességében elégedettek lehetünk, megnyertük a kategóriánkat!

Hét ralipáros vágott neki a P12-es kategóriába a II. WHB Győr Ralinak. A Kronome - Pásztor rallyduó az ORC P12-es kategória első helyén ért célba.

2024. Szeptember 11. 13:51, szerda | Sport

Összetett EB bronzot ért Benyó Máténak a portugáliai második helyezés

A szezonzáró portugál EB futamon a második helyet szerezte meg Benyó Máté. Ez harmadik helyet ért a 2024-es bajnokság RX1 kategóriában. AZ RX3-ban EB újoncként Kovács Sámuel a hatodik helyen zárt az év végi értékelésben.

2024. Szeptember 11. 07:54, szerda | Sport

Magyar-bosnyák - Gól nélküli döntetlen a Puskás Arénában

A magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott Bosznia-Hercegovinával a Puskás Arénában kedden, a Nemzetek Ligája A divíziójának második fordulós mérkőzésén.