Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2017. December 25. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: Berki Zsolt

Dárdai Pali bácsi emlékére

Dárdai Pali bácsi emlékére

A közelmúltban elhunyt idősebb Dárdai Pál egykori labdarúgó, edző.

Hogyan emlékszem Pali bácsira?
Két emlékemet idézem fel. Az egyik emlékem az, hogy 2009-ben - miután ő Dombóváron lett edző - egy pódiumbeszélgetés keretében tartott foci fórumon beszélgettünk a helyi könyvtárban. Dárdai úr azt is elmesélte, hogy Komlón még Lantos Mihály, az Aranycsapat balhátvédje volt az edzője, később pedig Pécsett Garami József csapatában futballozott.
Kikkel focizott együtt? Többek közt: Katzirz Bélával, Kocsis Istvánnal, Zombori Sándorral, Kiss Sándorral, Róth Antallal, Mészáros Ferenccel, Dobány Lajossal - és még sorolhatnám a neveket!

A másik emlékem az, hogy néhány évvel később ismét beszéltünk. Abban az évben, amikor a PMFC feljutott az első osztályba, akkor a hazai mérkőzéseken a Pécs Tv kommentátora voltam. Emlékszem, hogy Kiss Sanyi - akit szakkommentátornak hívtam meg - szólt, hogy az egyik mérkőzésre nem tud eljönni, így hirtelen kellett telefonálnom. Egyből eszembe jutott, hogy Pali bácsinak kell szólnom! Hívtam telefonon. A mester kérdezte: „Szia, Zsolti! Miben segíthetek?” Válaszoltam: „Pali bácsi! A Kecskemét lesz a vendég a jövő héten Pécsett. El tudnál jönni szakkommentátornak?” Elfogadta a meghívást: „Megyek!” – felelte. Egy segítőkész, jószívű embert ismertem meg!
Én így emlékszem Pali bácsira.
Nyugodjon békében!

Berki Zsolt

Címkék: dárdai pál, foci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.