Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Szeptember 30. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Az utolsó katonák is hazatértek

Az utolsó katonák is hazatértek

Hazatértek az utolsó magyar katonák Irakból, ezzel befejeződött a Magyar Honvédség 2003-ban kezdődött iraki szerepvállalása.

Az iraki misszió korántsem volt veszélytelen, 2004-ben 38 magyar katona sérült meg könnyebben egy öngyilkos merénylet következtében, és ugyanebben az évben halt hősi halált Nagy Richard is.

A Magyar Honvédség napjainkban három földrész 13 országában, 17 különböző misszióban egy időben mintegy ezer fővel vesz részt a nemzetközi válságkezelésben és a béke megőrzésében. A közel-keleti országból most hazatért katonák az iraki haderő szervezésével és felkészítésével foglalkoztak.

Topor István, az Összhaderőnemi Parancsnokság műveleti főnöke kijelentette: „reményeink szerint nem kell újabb békefenntartó katonákat küldeni Irakba, a politika és a belső viszonyok rendeződnek Irak területén”. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket