Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Július 11. 15:26, csütörtök | Belföld
Forrás: InfoVáros

Az Anna-bál Herendi ékkövei

Az Anna-bál Herendi ékkövei

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. közel két évszázada képviseli az egyedi kézművességet, a precizitást, a szemet gyönyörködtető szépséget és az elismert magyar minőséget a Föld minden lakott kontinensén. A Manufaktúra kimagasló teljesítményét és termékei kiválóságát időről-időre hazai és nemzetközi díjak, elismerések erősítik meg.

A Herendi Márka a kiváló minőség, az érték, a luxus, és az elegancia szimbóluma. A Herendi Porcelánmanufaktúra 2001. év óta a Magyar Örökség része. A Herendi Közösség munkájának elismerését mutatja az is, hogy a New-York-i székhelyű Luxury Institute 2006. évi felmérése szerint Herend volt a legkedveltebb luxus porcelánmárka az USA piacán. Ugyancsak Herend sikeres nemzetközi márkaépítését igazolja, hogy 2011. évben a luxusipari vállalatokat tömörítő francia nemzeti luxus szövetség, a Comité Colbert tagjai közé választotta Herendet. A közel száz luxusmárkát összefogó szervezet tagjai közül Herend az egyetlen magyar cég, amely tagja ennek a szövetségnek. Magyarországon 2012. évben a MagyarBrands felmérés szerint Herend volt a legkiválóbb magyar márka. Az idei év megtisztelő elismerése, hogy a Herendi porcelán Hungarikum lett! Ezek a nemzetközi és hazai elismerések Herend elmúlt évekbeli kiváló márkaépítési politikáját igazolják.

A Manufaktúra az elmúlt években szívesen adta nevét olyan társadalmi eseményekhez, ahol a Herendi értékek képviseltették magukat. A Herendi Porcelánmanufaktúra jelen van nívós hazai eseményeken, ahol értékek találkoznak egymással, így lehet fő együttműködő partnere hosszú évek óta az Anna-bálnak is, amely Magyarország egyik legrégibb és egyben leghíresebb rendezvénye. A klasszikus szépség elismerése, a kulturális értékek ápolása, megőrzése, mindig fontos szerepet játszott a Manufaktúra vállalati kultúrájában.

A bálok bálján, a nagy múlttal rendelkező Anna-bálon az érkező hölgyek az idei évben is számozott Herendi porcelánszívet kapnak, melyek az idei év egyik divatszínében, a „carmin-rose”-ban pompáznak majd, amely a Manufaktúra egyik legsikeresebb újdonságának, a Vienna Rose-nak is a központi alapszíne. A Herendi porcelánszívek egyszerre tradicionálisak és innovatívak, idén – a bálok életében először – arany helyett platinával lettek díszítve.

A bálkirálynő és udvarhölgyeinek megválasztása ez évben is a szakértő zsűri által kiválasztott 15 hölgy közül történik, akik közül a televízió nézői, szavazással döntik el a királynő és az udvarhölgyek személyét. A bálkirálynő értékes, Viktória mintával díszített Herendi serlegvázát, és egy aranyalmát kap, az udvarhölgyek Herendi serlegvázáját pedig Rothschild, illetve Apponyi minta díszíti.

A megnyitó ünnepségnek idei évben is része lesz a kilenc éve alapított Kiss Ernő-díj átadása, amellyel azon személyt jutalmazzák a díj alapítói, aki sokat tesz Balatonfüred kultúrájáért, szellemi életéért, gazdasági fejlődéséért. A díj a többihez hasonlóan egy Herendi kisplasztika, mely Kiss Ernőt, a későbbi aradi vértanú alakját örökíti meg a Hannoveri Huszárezred díszegyenruhájában, aki az első bálon ismerkedett meg majdani feleségével, Horváth Anna Krisztinával.

Az egyedi porcelánszívek és díjak mellett a báli ételek is méltó porcelánterítéken kerülnek majd felszolgálásra, a párját ritkító, közel 3500 darabos Apponyi mintás Herendi teríték tovább emeli a tradicionális bál rangját.

Címkék: Anna-bál, herend

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket