Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Október 06. 09:22, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó:kormany.hu

Alaptörvény - négy ponton módosul az alkotmány

Alaptörvény - négy ponton módosul az alkotmány

Előreláthatólag négy ponton módosul az alaptörvény, a népszavazás eredményét fordítják le a jog nyelvére - közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Tuzson Bence elmondta: a népszavazás eredményének lényegét, értelmét kívánják átültetni az alaptörvénybe, az identitás, a terület, a népesség, az államszervezet védelmének megerősítése által. Hozzátette: fontosnak tartják, hogy a módosítás egységben legyen az uniós joggal.

Arra a felvetésre, hogy a Lehet Más a Politika szerint az alkotmánymódosítás nem jelent megoldást a migrációra, az államtitkár azt mondta: egyetlen eszköz sosem jelent teljes megoldást egy problémára. Az alkotmánymódosítás mellett a harcot meg kell vívni brüsszeli fronton is, valamint "a gyakorlati élet frontján", vagyis a határokon, illetve annak megakadályozásával, hogy más országok Magyarországra küldjenek embereket - mondta.

Tuzson Bence a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról is beszélt, hogy az unióhoz csatlakozáskor az ország szuverenitásának gyakorlását néhány kis területen átadta Magyarország az EU-nak. Ez azonban nem korlátlan, és Magyarország egyebek mellett azt az alapvető jogot sem adta át, hogy "meghatározzuk, kivel éljünk együtt". Van egy olyan korlát is - amit például a német alkotmánybíróság is kimondott -, amely szerint az állam szuverenitásának gyakorlását alapvető kérdésekben az unió nem korlátozhatja - emelte ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket