Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Február 09. 07:44, csütörtök | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

A Kennedy-család újabb tagja pályázik politikai tisztségre

A Kennedy-család újabb tagja pályázik politikai tisztségre

Christopher Kennedy, a meggyilkolt egykori igazságügyi miniszter, Robert Kennedy fia Illinois állam kormányzói tisztségére pályázik a jövő évi választásokon.

A Chicagó egyik elővárosában élő 54 éves Christopher Kennedy szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy megpályázza Illinois kormányzói posztját és megkezdi kampányát a jövőre esedékes kormányzóválasztásra.

Az 54 éves üzletember - aki korábban az Illinois Egyetem kuratóriumának elnöke is volt - egyben a korábban meggyilkolt John F.Kennedy néhai elnök unokaöccse.

Kormányzói jelöltségét már tavaly nyáron Philadelphiában a demokraták elnökjelölt-állító országos konvencióján, az illinois-i delegáció tagjaként, meglebegtette. Akkor Michael Madigan, a Demokrata Párt illinois-i elnöke - aki egyúttal az állam törvényhozásának házelnöke is -, üdvözölte Kennedy döntését, s már akkor hangsúlyozta, hogy "Kennedy kiváló kormányzó lenne".

Illinois kormányzója jelenleg a republikánus Bruce Rauner, akit Kendedy a gazdaságpolitikája, s elsősorban is az állam költségvetésének nehézségei miatt támad, azt hangoztatva, hogy a republikánus politikus "szenvedést és káoszt" hoz a polgárokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.