Városlista
2025. április 18, péntek - Andrea

Hírek

2019. Július 05. 07:43, péntek | Életmód
Forrás: mti

A hőségben 8-10-szer javallott inni egy nap

A hőségben 8-10-szer javallott inni egy nap

Naponta 8-10-szer javallott inni, kisebb mennyiségeket - mondta Antal Emese, a TÉT Platform szakmai vezetője az M1 csatorna péntek reggeli műsorában.

Hozzátette: a szomjúság már enyhe fokú kiszáradást jelez a szervezetnek.

A szakember elmondta, hogy hőségben minden fajta folyadék jól jön, de hosszú távon a meleg italok jobban hűtenek, mint egy jeges ital. A forró étel, ital fogyasztásakor ugyanis a szervezet is elkezdi hűteni magát.

Azt is elmondta, hogy a csípős ételeknek is hasonló hatásuk van, mint a forró italoknak. A nehéz, magas kalóriatartalmú ételek viszont azért nem ajánlottak hőségben, mert azok hőtermelést jelentenek a szervezetnek.

Antal Emese a hőségben magas víztartalmú zöldségek, gyümölcsök, továbbá levesek, szószok fogyasztását ajánlotta.

Címkék: hőség, ivás, meleg, víz

Ezek érdekelhetnek még

2025. Április 18. 09:52, péntek | Életmód

Ferenc pápa egy római börtön rabjaival találkozott nagycsütörtök délután

Ferenc pápa a Vatikánhoz közeli Regina Coeli börtönbe látogatott el nagycsütörtök délután, ahol rabokkal találkozott, majd nagyon röviden újságíróknak is nyilatkozott.

2025. Április 18. 09:49, péntek | Életmód

MÁV: forgalomba állt az első Henschel dízelmozdony a Balaton északi partján

A MÁV új dízelmozdonya csütörtöktől a Balaton északi partján, Balatonfüred és Tapolca között teljesít szolgálatot - közölte a MÁV-csoport vezérigazgatója csütörtökön a Facebookon.

2025. Április 18. 09:38, péntek | Életmód

Erdő Péter: Jézus az utolsó vacsorán a végsőkig elmenő szeretet példáját hagyta ránk

Jézus az utolsó vacsorán a végsőkig elmenő szeretet példáját hagyta ránk - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában nagycsütörtök este.

2025. Április 17. 07:45, csütörtök | Életmód

Nébih: biztonságos és kiváló minőségű a magyar hús

A szigorú élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági rendszer, benne a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is garantálja, hogy kizárólag biztonságos magyar hús kerülhet a lakossághoz a húsvéti ünnepekre készülve is